727 resultaten
Nieuws
Filter op
-
Een maand lang niet naar de supermarkt gaan, maar in plaats daarvan eten kopen bij lokale handelaars en producenten. Dat is het uitgangspunt van ‘Februari Zonder Supermarkt’. De korte ketennetwerken en organisaties…
-
Mensen kennen bouillon vooral in de vorm van blokjes, vaak met veel zout en smaakversterkers. Bij Belfond in Brakel maken ze artisanale fond en bouillons op basis van biologische beenderen, kruiden… Zo gaat er niets…
-
De hele voedingssector heeft last heeft van de inflatie en daar vormt de biologische sector geen uitzondering op. In de supermarkten laten klanten vaker biologische voeding staan om voor goedkoper te kiezen terwijl de…
-
Een nieuw jaar: tijd voor goede voornemens. Wat dacht je van wat meer biologisch in je winkelmandje leggen of wat vaker gaan shoppen op de bioboerderij? Met wat je eet kan je in het komende jaar makkelijk iets doen…
-
In lijn met de Europese klimaatdoelen wil landbouwminister Piet Adema met een actieplan de biologische landbouw in Nederland fors uitbreiden. Nu is nog ongeveer vier procent van het landbouwoppervlak in gebruik door…
-
De leukste bioproducten voor aan de feesttafel? Verfrissende drankjes zonder alcohol, feestelijke veggie-hapjes, gourmet van de bioboer, een kaasplank met biokazen... Wat ook je ding is, in bio vind je zeker je…
-
Fabrizio & Friends is de merknaam achter een bruisend jong voedingsbedrijf in Hoogstraten dat zich op de kaart wil zetten met handgemaakte vegan pasta. Co-zaakvoerder Joke Sips: “Die Italiaans klinkende naam kozen…
-
05.12.2022
David Buchan: “Boeren met zorg voor de bodem zodat die alle onmisbare functies blijft uitoefenen"
David Buchan bekeek de bodem lange tijd vooral vanuit een academische bril, maar dan besloot hij om zijn zinvolle inzichten in de praktijk te brengen. Zeven jaar geleden werd hij een van de vaste CSA-boeren bij…
-
Supermarkten hebben altijd gesproken over hoge ambities op het vlak van milieu en klimaat, maar helaas krijgen we steeds meer signalen dat bioboeren hun producten moeilijk in de winkelrekken krijgen. "Nu kunnen…
-
Al 30 jaar maakt coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel biologische kazen en daar zijn ze trots op. Elke dag maken ze hier kazen, volgens kaasmaker Rudi met veel liefde en de meest zuivere biomelk. Dankzij de…
-
De juffen van het Sint-Andreasinstituut in Brugge en De Levensboom in Marke namen hun leerlingen mee op boerderijklas. Ze kozen niet toevallig voor een biologische boerderij. Tijdens de Week van de Smaak wonnen ze…
-
Vanaf vandaag kan je op VTM kijken naar Out of Office. In dit programma trekken vijf mensen met een burn-out naar een zorgboerderij om er te helpen bij de bouw van een biologische hoevewinkel. Wij spraken met de…