715 resultaten
Nieuws
Filter op
Eropuit met bio in de Paasvakantie!
In de Paasvakantie is het tijd voor gezellige en interessante uitjes voor jong en oud! Kampjes, kinderboerderijen of paaseieren zoeken op het erf, met deze leuke uitstapjes ontdekken jij en je gezin alles over het…
Filip Zandecki is van alle markten thuis: zijn bedrijf Puur Leguum in Heusden-Zolder heeft seizoensgebonden groenten, scharrelende kippetjes met een zelfgebouwde mobiele stal, enkele varkens, fruitbomen en asperges.…
-
Lentekriebels! Met deze warme temperaturen zijn veel bioboeren begonnen aan hun zaaiseizoen. Dit is ook het startschot om je in te schrijven voor biologische zelfoogstboerderijen en bio-abonnementen. Veel bedrijven…
-
07.03.2023
Vijf redenen om voor bio te kiezen!
Wat betekent ‘biologisch’ eigenlijk? En waarom is bio de mooiste boodschap? Wij zetten de voordelen van biologisch eten voor je op een rijtje:
-
23.02.2023
Snoei niet in het DNA van een plant
De afgelopen tijd krijgen nieuwe genetica-technieken in de landbouw veel aandacht in de media. CRISPR-CAS, een methode waarbij je kan knippen in het DNA van een plant belooft een oplossing te bieden voor hongersnood,…
-
Er bestaat vast een term voor in de psychologie: goede leerlingen worden strenger beoordeeld dan leerlingen die slecht presteren. Dat gevoel hadden we na het lezen van “Waarom bioproducten niet noodzakelijk goed zijn…
-
09.02.2023
Verras je geliefde voor een Valentijn!
Valentijnsdag is een mooie dag om stil te staan bij alles wat je liefhebt. Wil je je partner, familie of vriend verrassen met een bos bloemen of lekkere bonbons? Met deze cadeautips draag je niet alleen een warm hart…
-
Op de biologische zorgboerderij De Plek in Werchter, waar zowel via wekelijkse pakketten als zelfoogst groenten worden verdeeld, brengen Stefan en Liesbeth hun passies voor het kleinschalig boeren, koken en mensen…
-
Twee dingen staan centraal bij het Huis van De Zaailing: versheid en ontmoeting. Naast een verkooppunt voor biologische groenten van eigen veld en lokale producten is de buurtwinkel in Etikhove ook een plek voor…
-
Een maand lang niet naar de supermarkt gaan, maar in plaats daarvan eten kopen bij lokale handelaars en producenten. Dat is het uitgangspunt van ‘Februari Zonder Supermarkt’. De korte ketennetwerken en organisaties…
-
Mensen kennen bouillon vooral in de vorm van blokjes, vaak met veel zout en smaakversterkers. Bij Belfond in Brakel maken ze artisanale fond en bouillons op basis van biologische beenderen, kruiden… Zo gaat er niets…