Test je kennis over biobloemen en win 'Het grote ecologische pluktuinboek'!

27.07.2023
Kopie Van Bio Forumdag 30 Mei 3
 © Astrid Agemans
In categorie

Wat weet jij over biologische bloemen? Dat ze mooi zijn? Yes! En weet je ook hoe ze geteeld worden? Weet je waarin biologische bloemen verschillen van de gangbare varianten? Test je kennis over biobloemen en wie weet win jij Het grote ecologische pluktuinboek! Waag je kans tot en met donderdag 10 augustus (middernacht).


Maak kans op Het grote ecologische pluktuinboek van Lies Couckuyt

Wil jij een mooie (mini)-pluktuin? Een overvloed van bloemen die je zo lang mogelijk in je tuin hebt en waar je heel veel van kunt plukken. Waar je naar hartenlust boeketten van kunt maken? Of je nu bloemen teelt voor je eigen pluktuin en verkoop, of dat je simpelweg je huis vol boeketten wilt zetten en ze royaal weg kunt geven: Met dit boek zet je je tuin in bloei en je huis vol bloemen. Gifvrij, insectenrijk en voordelig. 

Lies van Fleur-Couleur en Monique van Atelier Botanica nemen je mee door de seizoenen heen en de klussen die daarbij aan de orde zijn. Maar ook geven ze veel achtergrondinformatie waardoor je niet alleen weet hóe je je tuin mooi krijgt, maar ook waarom. De bodem, botanische naamgeving, indeling in bloemgroepen, vaasleven, zaden telen, droogbloemen tot en met een uitgebreide planning voor de liefhebbers – het komt allemaal aan de orde.

Deze wedstrijd liep tot en met donderdag 10 augustus (middernacht). De wedstrijd is dan ook afgelopen. Winnaars worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Lees het wedstrijdreglement


> Waag nu je kans met onze leuke kennisquiz!


Ontdek de wondere wereld van biobloemen

Verdiep je verder in biobloemenpracht om je kans op slagen te verhogen!


Biologische bloementeelt

De teelt van biologisch bloemen begint, net als bij groenten en fruit, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden, en tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Zo genieten bijen, vlinders en vogels mee van de bloemenpracht. Bovendien zijn biobloemen sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien.

 > Naar de productpagina 'Biobloemen'

Waar vind ik biobloemen?

Benieuwd naar waar je biobloemen kunt vinden in jouw buurt? In de biopunten staat een overzicht met bloemisten, bloementelers en plukvelden waar je prachtige bloemen kunt kopen of plukken - een leuk uitje met een schoon souvenir! 

> Naar de biopunten met bloemen

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.