728 resultaten
Nieuws
Filter op
-
De Landgenoten doen dit jaar opnieuw mee aan de Warmste Week! Zij maken werk van meer landbouwgrond voor bioboeren. Registreer jij een (hart)verwarmende actie? Of geef je een stukje grond onder de vorm van een…
-
Bioboerderij Baarbeekhoeve brengt een boek uit dat inspiratie biedt voor buiten koken, avonturen en veel meer. Kinderen spelen steeds minder buiten, en nochtans bewijst onderzoek dat meer tijd in openlucht doorbrengen…
-
Deze vijf artikels uit de nieuwsrubriek werden het afgelopen jaar het meest gelezen. Ze geven een bloemlezing van wat jullie omtrent biologisch eten en drinken bezig hield in 2018.
-
05.12.2018
Het bodemverhaal in woord en beeld
Wie het klimaat serieus neemt, kijkt best naar de bodem als deel van de oplossing. Een gezonde bodem met goede bodemstructuur houdt koolstof vast, die gaat niet de lucht in als CO2. Dit filmpje vertelt het…
-
Zelfpluktuin Rawijs heeft deze voormiddag hoog bezoek gekregen: minister Joke Schauvliege (CD&V) kreeg een rondleiding van de serres en besprak er toekomstige steun voor het CSA-netwerk in Vlaanderen.
-
Colruyt kondigt aan dat ze kruiden gaan telen in een systeem van verticale landbouw. Die kruiden worden vanaf najaar 2019 verkocht in Bio-Planet. BioForum Vlaanderen reageert dat dit soort evoluties de boodschap rond…
-
Ambtenaar en bioboer: het is een combinatie die Bart al enkele jaren maakt. In Opwijk maakt hij van zijn hobby zijn (bij)beroep en bouwt met zijn vrouw Roselien 'Staveshof' uit waar de kippen mogen scharrelen en…
-
De wintermaanden zijn drukke tijden op bioboerderij De Levende Aarde in Hertsberge. Daar wordt er biologisch witloof uit de volle grond geteeld.
-
Davy Agten is de nieuwe bioboer in zelfoogsttuin CSA Vlinderveld in Zemst. Van het Vlinderveld opnieuw een levendig landbouwbedrijf maken dat de gemeenschap betrekt en zorg draagt voor de natuur, is Davy's…
-
Bij een routinecontrole van eieren in een biologisch pluimveebedrijf is de pcb-norm lichtjes overschreden. Biologische pluimveebedrijven zijn door het belang van vrije uitloop extra kwetsbaar voor historische…
-
Gault&Millau heeft haar gastronomische gids 2019 voorgesteld. Chef-kok Nicolas Decloedt mag zich een jaar lang Groentechef van het Jaar noemen. Nicolas houdt van biologische landbouw en uitgesproken…
-
Waarom zou je een product van ver halen als je het ook in eigen land in overvloed vindt? Oxfam Fair Trade verbreedt haar filosofie over eerlijke Noord-Zuidhandel naar eerlijke handel tout court. Ze lanceren eerlijk,…