Bio steunen via de Warmste Week? Registreer je actie voor De Landgenoten!

11.12.2018
De Landgenoten Warmste Week December 2018
Foto: stubru
In categorie

De Landgenoten doen dit jaar opnieuw mee aan de Warmste Week! Zij maken werk van meer landbouwgrond voor bioboeren. Registreer jij een (hart)verwarmende actie? Of geef je een stukje grond onder de vorm van een aandeel als cadeau voor kerst? 


Wekelijks verdwijnen er zo'n 25 landbouwbedrijven in Vlaanderen. De prijs van landbouwgrond is de afgelopen 10 jaar verdrievoudigd. Landbouwgrond kopen is voor vele boeren niet meer haalbaar. In deze harde economische realiteit is het geen wonder dat boerenfamilies de handdoek in de ring gooien. Wie gaat er binnen 20 jaar voor ons voedsel zorgen? 

Wil jij 'ruimte' geven aan biologische en lokale landbouw in Vlaanderen? Samen met een beweging van meer dan 1000 boeren en burgers, koopt of beheert De Landgenoten landbouwgrond en verhuurt die aan bioboeren over de generaties heen: hoe meer vruchtbare velden wij kunnen aanbieden, hoe meer verse voeding zij kunnen produceren. Goed nieuws voor onze gezondheid, de lokale gemeenschap en het milieu.

Registreer je warme actie 

Een paar mensen zijn al in actie geschoten: De Heerlijckyt van Elsmeren, Peter Plusquin en Hade Bamps van Levuur gaan samen met geëngageerde deelnemers samen meer dan 80 boeken lezen over en voor een duurzame wereld. Schrijf je in voor de Warme Wereld-wijzer. Anderen breken hun hoofd om een originele online actie op te zetten, je hoort er binnenkort meer over. Acties zijn er in alle maten en gewichten:  moppen tappen, pannenkoeken bakken,  meelopen tijdens de Warmathon,  je snor laten afscheren, ....

Registreer je eigen actie voor De Landgenoten of loop mee tijdens de Warmathon of bak mee met de Ketnet Koekenbak. 

Onder de kerstboom

Een stukje grond als cadeau onder de kerstboom? Eén aandeel van De Landgenoten is goed voor zo'n 50 vierkante meter méér vruchtbare bodems, méér lokale & veerkrachtige landbouw, méér biodiversiteit, en méér gezonde, verse voeding. Koop hier een 'kado-aandeel' of doe een gift.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.