728 resultaten
Nieuws
Filter op
-
In 1982 werd in de Kempische gemeente Merksplas de zorggemeenschap Widar opgericht, waar mensen met een matige tot ernstige beperking kunnen wonen en werken. Dirk Govaerts deed er dat eerste jaar stage en is er niet…
-
Degradatie van grond leidt wereldwijd tot een ernstige verstoring van het ecosysteem, zo waarschuwt het nieuwe IPBES-rapport. Ook in Vlaanderen verarmt kunstmest de bodems op lange termijn. Herstellende…
-
03.04.2018
Vlaming koopt 11 procent meer bioproducten
De Belg gaf volgens de nieuwe GFK-cijfers in 2017 gemiddeld 6 procent meer uit aan bioproducten. Voor Vlaanderen werd zelfs een stijging van 11 procent genoteerd. Het marktaandeel voor verse bioproducten steeg tot 3,2…
-
28.03.2018
Pasen: een bio-eitje hoort erbij!
Deze zondag is het Pasen en dan verstoppen we natuurlijk eieren in de tuin of gaan we eierschalen beschilderen. Het feest wordt nog leuker wanneer je kiest voor paaseieren van biologische chocolade en als je puur…
-
23.03.2018
Fraude met biovlees? Zelfs geen vermoeden!
Een week nadat er gewag werd gemaakt van fraude met biovlees, is duidelijk hoe de berichtgeving over deze zogenaamde fraude is ontstaan. BioForum Vlaanderen herbevestigt de degelijkheid van de controlesystemen in…
-
13.03.2018
Waar vind je vlees van op de bioboerderij?
Biologische veetelers hebben een traditie in het rechtstreeks verkopen van lekker, vers vlees. Deze kleinschalige boeren kweken hun dieren op met veel oog voor het natuurlijke gedrag en slachten slechts om de één of…
-
08.03.2018
Portret - Annemiek van Roekel: 'Wij bakken eerlijke biokoekjes met een natuurlijke smaak!'
Al sinds begin jaren 1990 bakken broer en zus Annemiek en Frans van Roekel eerlijke koekjes met 100% biologische ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen en met een natuurlijke smaak. "In de toekomst zetten we in…
-
05.03.2018
Greenpeace pleit voor minder vlees, van betere kwaliteit en van lokale en biologische veehouderij
Met een nieuw rapport stelt Greenpeace dat we de productie en consumptie van vlees en zuivel moeten halveren tegen 2050 om gevaarlijke klimaatverandering te vermijden. “Wie vlees eet moet kiezen voor vlees van beter…
-
Wilde bijen en honingbijen worden volgens de Europese voedselwaakhond EFSA wel degelijk in gevaar gebracht door neonicotinoïden. In bio zijn deze pesticiden omwille van het voorzorgsprincipe nooit toegelaten.
-
28.02.2018
Portret - Marlies Billens: 'Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar.'
Op de biologische fruitboerderij ’t Bioschuurke teelt Danny Billens al 28 jaar biologisch pitfruit. Zijn dochter Marlies nam het roer over van hun biologische bakkerij. Zij bakt er elke zaterdag brood, taart en…
-
27.02.2018
Portret - biobakker Ward: 'Tot twintig ingrediënten in een gangbaar volkoren brood, dat hoort niet!'
Al meer dan 23 jaar bakt Ward Verheyen ambachtelijk biobrood. In een veranderende markt met steeds grotere spelers, blijft hij trouw aan zijn principes om echt ambachtelijk brood te bakken met weinig meer dan granen.…
-
De biosector was altijd een liefhebber van granen en pseudogranen. In de biowinkel vind je een schatkamer aan biologische graanproducten. Test je kennis over dit rijke assortiment en maak kans op een bijzonder…