Radio 2 maakt live radio bij geitenboer Renaat: “De lekkerste kazen én ijsjes van geitenmelk”
Het is Week van de Korte Keten en Radio 2 maakte daarom live radio bij biologische geitenboerderij ’t Reigershof in Klemskerke. Met hun geitenmelk maken ze een assortiment rauwmelkse biokazen die ze verkopen in hun eigen kaaswinkeltje. Ook Peter, die al jaren ijsjes maakt van hun geitenmelk, is van de partij. De biologische ijsjes én kazen vallen in de smaak bij de luisteraars.
Rauwmelkse biokazen
Renaat Devreese is al 34 jaar geitenboer in 't Reigershof in Klemskerke. "Intussen werken we met 5 op de boerderij: mijn vrouw Katrien en ik, onze dochter Silke, onze zoon Hannes en onze medewerkster An. Samen telen we het eten voor de geiten, melken we ze en verwerken we de melk tot verschillende soorten kazen. Alles is biologisch," vertelt Renaat aan Radio 2.
Zowel bio als de verkoop van zijn kazen zonder tussenschakels op de boerderij zijn een bewuste keuze. Op deze zonnige dag gaf hij de luisteraars van Radio 2 een rondleiding op zijn bedrijf en trakteerde hij met een heuse kaasproeverij. Beluister het interview met geitenboer Renaat en zijn dochter Silke.
De lekkerste geitenijsjes
Bijna alle geitenmelk wordt rechtstreeks op de boerderij verwerkt. Slechts een deel ervan gaat mee met Peter Pattyn. Die maakt er enkele kilometers verderop biologische geitenmelkijsjes van. Korter kan de keten niet zijn.
"Geitenmelkijsjes zijn een alternatief voor mensen die allergisch zijn aan koemelk. En nog een voordeel: je proeft geen enkel verschil tussen een ijsje gemaakt op basis van koemelk of een ijsje gemaakt op basis van geitenmelk. Dat is ook belangrijk, vind ik," zo vertelt Peter aan Radio 2. Beluister het interview met Peter.