Yoghurtlolly's met bessen
Biologisch kleinfruit van bij ons, daar wil je van profiteren. Kijk wat er momenteel rijp is en maak er dit verrukkelijk ijsje van!
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
Bloemen
Bloemen komen in eindeloze variaties en kleurencombinaties die je in verwondering doen stilstaan bij wat de natuur allemaal kan produceren. Wil je bloemen kopen, kies dan resoluut voor biologisch. Je doet er mensen, natuur en ook bijen plezier mee. Maar hoe herken je een biologische bos bloemen?
6 pers.
Ingrediënten
- 600 g stevige yoghurt
- 100 g kleinfruit dat momenteel rijp is: aardbeien, frambozen
- 50 g bessenfruit dat momenteel rijp is: rode bessen, stekelbessen, blauwe bessen
- 2 el citroensap
- 2 el rietsuiker of andere zoetmaker
Bereiding
- Pureer de helft van de bessen in een blender samen met de yoghurt en het citroensap.
- Voeg de zoetmaker toe.
- Roer de andere helft bessen door het mengsel.
- Doe het mengsel in ijsvormpjes. Als je die niet hebt, kan een leeg yoghurtpotje met houten stokje ook dienst doen. Je knipt het dan los vlak voor consumptie.
- Sluit de vormpjes met de steeltjes.
- Laat minimaal 6 uur in de diepvriezer.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.