Boterham met groene hummus
Er zit niet toevallig 'hmmm' in hummus. Deze spread van kikkererwten smaakt lekker fris met een bussel pittig bladgroen!
Brood
Biobrood wordt gemaakt van bloem of meel van biologisch geteeld graan. Het graan groeit zonder kunstmest of chemische-synthetische gewasbestrijding, zoals de Europese wetgeving voor bio voorschrijft. Maar ook extra toevoegingen zoals zaden, noten en rozijnen... zijn biologisch. Biologische bakkers eren meer dan gangbare bakkers de ambachtelijke principes: het biologisch deeg krijgt de tijd om te rijzen, zodat synthetische ‘broodverbeteraars’ overbodig zijn.
Peulvruchten
Het woord peulvrucht dekt een brede groep producten. Peulvruchten zijn bijzonder eiwitrijke groenten, als stikstof bindende gewassen verrijken ze ook de bodem en zijn ze dus ook goed voor de planeet.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
- 1/2 teentje knoflook (geplet)
- 2 el tahin (sesampasta)
- sap van een halve citroen
- een geutje water
- 4 el olijfolie
- 1 bussel pittig bladgroen
- peper en zout
Bereiding
- Mix alle ingrediënten in een keukenrobot tot een pasta. Voeg nog wat extra water toe om het geheel smeuïg te maken indien nodig. Houd eventueel wat bladgroen apart voor de garnering.
- Proef en breng op smaak met peper en zout. Ook lekker met een snuf koriander of paprikapoeder.
- Garneer met wat fijngesneden bladgroen.
Dit recept is van 'Ons Logisch Voedsel '
Ons Logisch Voedsel is de bioboerderij van Maaike Mussche en Ole Deschout. Op hun veld in Koningshooikt telen ze alle groenten die het Belgische klimaat toelaat zonder verwarmde serres. Maaike bedenkt originele recepten voor heerlijk broodbeleg met zoveel mogelijk groenten.
http://www.onslogischvoedsel.be/