Bonenslaatje met amandelen, kip in sesamkorst
Lekkere boontjes met een krokant kipje.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
Kippenvlees
Biologisch pluimvee houden, het is een vak apart. Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak waarmee ze het natuurlijke gedrag van kippen stimuleren. Het kippenwelzijn staat voorop: ze krijgen biologisch voer, mogen fijn buiten scharrelen en hebben binnen genoeg leefruimte. Ze ondergaan zo weinig mogelijk medische ingrepen en hun snavels worden ook niet geknipt.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g prinsessenbonen
- 2 kipfilets
- 1 eiwit, losgeklopt
- 3 el sesamzaadjes, geroosterd
- 1 bos platte peterselie, grof gehakt
- 1 el muntblaadjes, grof gehakt
- 5 lente-uitjes, fijngesneden
- 4 el amandelschilfers, geroosterd
- Vinaigrette
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap + rasp
- peper en zout
Bereiding
- Stoom de bonen 10 minuten. Laat ze direct afkoelen onder koud water. Halveer ze over de lengte.
- Meng alle ingrediënten voor het slaatje in een slakom.
- Maak de vinaigrette van olijfolie met citroensap en giet over het slaatje. Hou koel.
- Snij de kipfilet in reepjes. Haal door het eiwit en vervolgens door de geroosterde sesamzaadjes.
- Bak in een pan goudbruin
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.