Over BioForum

Bio Forum Over Bio Forum Groepsbeeld

BioForum verenigt en ondersteunt de Vlaamse biologische bedrijven in al hun verscheidenheid: bioboeren, verwerkers zoals bijvoorbeeld een kaasmaker of bakker, distributeurs, winkeliers... Onder de noemer 'Bio Mijn Natuur' wil BioForum bio dichter bij de consument brengen. 


De waarden van bio verdedigen

BioForum vzw wil dat steeds meer mensen biologische landbouw en voeding kennen, waarderen en consumeren en ambieert de kwalitatieve groei van de biologische productie in Vlaanderen. De Vlaamse overheid ondersteunt BioForum Vlaanderen financieel voor haar ondersteuning aan gecertificeerde biobedrijven.

De biosector pleit voor een manier van produceren en handelen gebaseerd op de principes van ecologische draagkracht, zorg, gezondheid en rechtvaardigheid. Biologische ondernemers handelen vanuit een oprechte overtuiging. Zij werken met wat de natuur hen geeft en proberen samen de kwaliteit van het biologisch product te behouden tot bij de consument. 


Jouw infopunt over bio

Bio is al lang geen niche meer maar een bewuste, positieve keuze: steeds meer consumenten kiezen voor bio omdat het gewoon lekker is, omdat ze willen weten wat ze eten en liefst zo zuiver mogelijk. Ze bekijken het holistisch: wat goed is voor het milieu, de dieren… is ook goed voor mijn eigen gezondheid. En natuurlijk vinden ze het ook belangrijk dat de boer of leverancier een eerlijke prijs voor zijn of haar product krijgt. Ook het seizoensgebonden, lokale aspect is van tel bij hun productkeuze. 

Via de informatieve website Bio Mijn Natuur, onze maandelijkse nieuwsbrief en Facebook Bio Mijn Natuur toont BioForum daarom elke dag wat er echt leeft in de biologische sector, geeft het antwoord op prangende vragen en vertelt aan de hand van de producten wat bio bijzonder maakt en waar je bio kunt kopen. 

Sinds begin 2019 ontvangt BioForum GEEN overheidssteun meer voor het informeren van de consument. Je kan Bio Mijn Natuur helpen om te blijven ijveren voor bio door ons een financieel duwtje in de rug te geven.

Bio is al lang geen niche meer maar een bewuste, positieve keuze: steeds meer consumenten kiezen voor bio omdat het gewoon lekker is, omdat ze willen weten wat ze eten en liefst zo zuiver mogelijk.

Gebruiksvoorwaarden & Privacybeleid

  • BioForum vzw heeft de site biomijnnatuur.be met de grootste zorg samengesteld. Je mag informatie van deze website enkel mits BRONVERMELDING overnemen.
  • Wil je informatie gebruiken in welke publicatie of onder welke vorm dan ook, offline of online? Neem  neem dan even contact op met BioForum via  info@bioforum.be
  • BioForum verzamelt enkel e-mails gegevens van personen ten behoeve van de maandelijkse nieuwsbrief waarop je kan intekenen, jouw gegevens worden nooit gedeeld met derden. 


Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.