Rode Duivels eten bio

10.07.2018
Bartel Dewulf Aob
Foto: Alles over bio - topchef Bartel Dewulf kiest bio voor het nationale elftal

Wat staat er zoal op het menu van een Rode Duivel? Gezonde voeding is een prioriteit voor de spelers van ons Belgisch elftal, maar het belangrijkste daarbij zijn de lokale, biologische ingrediënten. 


Speler ontmoet bioboer

Om de gezondheid van ons Belgisch elftal te garanderen, kiest Bartel Dewulf, de vaste chef-kok van het nationale elftal, bewust voor lokale, biologische producten. Dat liet hij vorig jaar tijdens een unieke blik achter Duivelse schermen in het televisieprogramma ‘Missie Moskou’ al optekenen: "We streven naar zoveel mogelijk Belgische, biologische producten, zonder hormonen, pesticiden, groeimiddelen of andere ongezonde toevoegingen. Van elk stuk vlees dat we klaarmaken, weten we waar het vandaan komt en hoe die dieren zijn opgegroeid."

In een videoreportage voor VLAM vertelt Bartel Dewulf dat hij voor het nationale elftal 100% biologisch kookt, vooral omdat sporters behoefte hebben aan de beste voeding. Daar ben ik in de sportwereld een paar jaar geleden mee begonnen. "In het begin keken de spelers er niet echt van op, maar intussen waarderen ze het écht. Ze vinden het lekker natuurlijk! Ik kies bewust voor lokaal geteelde bioproducten. De boeren bij wie we onze aankopen doen, nodigen we soms uit om langs te komen. Zo komen de spelers echt te weten waar hun eten vandaan komt. Inmiddels zien ze lokale biovoeding ook als een troef."

"Soms nodigen we de lokale boer uit, zo komen de spelers echt te weten waar hun eten vandaan komt. Inmiddels zien ze lokale biovoeding als een troef."

Troeven van bio

Bekijk de video door VLAM waarin Bartel al roerend in de potten vertelt over de troeven van bio:

Bron: Alles over bio

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.