Rode Duivels eten bio
Wat staat er zoal op het menu van een Rode Duivel? Gezonde voeding is een prioriteit voor de spelers van ons Belgisch elftal, maar het belangrijkste daarbij zijn de lokale, biologische ingrediënten.
Speler ontmoet bioboer
Om de gezondheid van ons Belgisch elftal te garanderen, kiest Bartel Dewulf, de vaste chef-kok van het nationale elftal, bewust voor lokale, biologische producten. Dat liet hij vorig jaar tijdens een unieke blik achter Duivelse schermen in het televisieprogramma ‘Missie Moskou’ al optekenen: "We streven naar zoveel mogelijk Belgische, biologische producten, zonder hormonen, pesticiden, groeimiddelen of andere ongezonde toevoegingen. Van elk stuk vlees dat we klaarmaken, weten we waar het vandaan komt en hoe die dieren zijn opgegroeid."
In een videoreportage voor VLAM vertelt Bartel Dewulf dat hij voor het nationale elftal 100% biologisch kookt, vooral omdat sporters behoefte hebben aan de beste voeding. Daar ben ik in de sportwereld een paar jaar geleden mee begonnen. "In het begin keken de spelers er niet echt van op, maar intussen waarderen ze het écht. Ze vinden het lekker natuurlijk! Ik kies bewust voor lokaal geteelde bioproducten. De boeren bij wie we onze aankopen doen, nodigen we soms uit om langs te komen. Zo komen de spelers echt te weten waar hun eten vandaan komt. Inmiddels zien ze lokale biovoeding ook als een troef."
"Soms nodigen we de lokale boer uit, zo komen de spelers echt te weten waar hun eten vandaan komt. Inmiddels zien ze lokale biovoeding als een troef."
Troeven van bio
Bekijk de video door VLAM waarin Bartel al roerend in de potten vertelt over de troeven van bio:
Bron: Alles over bio