Paus geeft zijn zegen aan campagne om bijen en boeren te redden

09.09.2021
Pope Save Farmers Bees
Foto: Save farmers and bees
In categorie

Paus Franciscus geeft zijn zegen aan #SaveBeesAndFarmers, een Europees burgerinitiatief dat wil voorkomen dat onze bijen uitsterven, en dat de biodiversiteit wil herstellen. We hebben nog tot 30 september om één miljoen handtekeningen te verzamelen zodat Europa wetgevende initiatieven moet nemen, krijgen we ook jouw zegen? Concreet, onderteken als de bliksem deze petitie. 


Paus in de bres voor de bijen

Vertegenwoordigers van het Europees burgerinitiatief "Save Bees and Farmers" hebben gisteren een ontmoeting gehad met paus Franciscus in Rome. De Zuid-Tiroolse biologische boer en imker Annemarie Gluderer overhandigde de boodschap aan de Heilige Vader en hij bedankte haar en gaf zijn zegen. Bekijk hier de ontmoeting.

In zijn eerdere Laudato Si zei paus Franciscus: “Elk jaar zien we de verdwijning van duizenden planten- en diersoorten die we nooit zullen kennen, die onze kinderen nooit zullen zien, omdat ze voor altijd verloren zijn gegaan. De grote meerderheid sterft uit om redenen die verband houden met menselijke activiteit."

#SaveBeesandFarmers: laatste kans

Dit is de final countdown voor de Europese burgerpetitie #SaveBeesandFarmers die loopt sinds 2019. Tegen 30 september 2021 moeten we in totaal 1 miljoen handtekeningen hebben. Lukt dat, dan moeten de Europese Commissie en het Europees Parlement onderzoeken of én hoe ze de eisen van de internationale campagne "Save Bees & Farmers" in wetgeving kunnen omzetten. Jouw handtekening is daarom ontzettend belangrijk.

Teken als de bliksem deze petitie en deel ze via Facebook Lekker Bio

petitie
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.