1 miljoen handtekeningen om bijen én boeren te redden

31.08.2021
Petitie Bijen Boeren 30 September 2021

Dit is de final countdown voor de Europese burgerpetitie #SaveBeesandFarmers die loopt sinds 2019. We hebben nog tot 30 september om een pesticidevrij Europa te eisen, kan jij ons helpen? Al bijna 800.000 Europeanen doen mee, maar 1 miljoen handtekeningen zijn nodig om wetgevende initiatieven rond dit thema op de Europese agenda te plaatsen. Onderteken jij dit initiatief?


Tegen 30 september 2021 moeten we in totaal 1 miljoen handtekeningen hebben. Lukt dat, dan moeten de Europese Commissie en het Europees Parlement onderzoeken of én hoe ze de eisen van de internationale campagne "Save Bees & Farmers" in wetgeving kunnen omzetten. Jouw handtekening is daarom ontzettend belangrijk.

Bijen en boeren zijn broodnodig

Twee derde van onze dagelijkse groenten en fruit zijn afhankelijk van de bestuiving door bijen en andere insecten, maar het  gebruik van pesticiden speelt hen parten. Ook agro-ecologische boeren die met respect voor mens en milieu telen zijn hierbij belangrijk en verdienen onze steun. 

🐝 Bescherm bestuivers en herstel de biodiversiteit
☠️ Stop het gebruik van chemisch-synthetische pesticiden tegen 2035
🧑‍🌾 Steun kleinschalige boeren in hun transitie naar biologische of agro-ecologische landbouw

Heb je al ondertekend? Deel onze Facebookpost met vrienden of print dit formulier om handtekeningen te verzamelen of deze poster om voor je raam te hangen en vraag je buren om mee te doen. TEKEN NU 👇

De campagne Red Bijen en Boeren wordt geleid door een sectoroverschrijdende Europese alliantie van maatschappelijke organisaties op het gebied van milieu, gezondheid, landbouw en bijenteelt. Voor Vlaanderen onderschrijft Voedsel Anders, waar onder andere ook Bioforum en Velt deel van uitmaken, dit initiatief.  Meer informatie via www.savebeesandfarmers.eu

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.