Bouw mee aan de grootste pesticidevrije tuin van Europa

02.06.2016
Schermafbeelding 2016 06 02 Om 12 16 10 © Velt
In categorie

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni kun je de geheimen ontdekken van ruim 190 tuinen. Allemaal onbespoten, want Velt vindt dat pesticiden niet thuishoren in de tuin. Velt doet mee de actie voor de grootste pesticidenvrije tuin van Europa. Je kan je eigen tuin aanmelden.


Jouw tuin deel van de grootste tuin

Velt: "Pesticiden horen niet thuis in de tuin. Ze maken meer kapot dan je denkt. Wij willen ze uit de winkelrekken. Jij ook?" Je kan op de website 2020 pesticidenvrij je eigen tuin aanmelden als een pesticidenvrije tuin. Ook kan je een mooi bordje aanvragen, waarmee je mee kan helpen bekendmaken dat een tuin zonder pesticiden prima werkt en veel gezonder is. "Laat je kinderen spelen in een gezonde tuin," vertelt de affiche.

Ecotuindagen

Velt Ecotuindagen 2016 Banier

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni kun je de geheimen ontdekken van ruim 190 fantastische sier- en moestuinen, gezins- en stadstuinen én boomgaarden. En allemaal onbespoten. De Velt-ecotuindagen zijn dan ook het moment om te genieten en inspiratie op te doen.

Velt nodigt uit voor dit event dat jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers telt: "Kom gerust langs en breng je familie en vrienden mee, want tijdens deze editie lanceren we onze campagne 2020pesticidevrij. Daarvoor willen we natuurlijk zo veel mogelijk mensen warm maken. Tot binnenkort, in een ecologische tuin in je buurt."

Tijdens een bezoek kan je heerlijk rondsnuffelen en als je zin hebt boeiende tips verkrijgen van tuineigenaars met jarenlange ervaring. Wil je kans maken op een eco-advies van Velt voor je tuin of keuken ter waarde van 250 euro, laat dan weten welke tuin jij graag wil bezoeken.

In hetzelfde weekend begint ook de Liefde van bio-campagne, over biologische zuivel en eieren. Kijk eens in de kalender, misschien kan je een bezoekje combineren?

www.velt.nu/ecotuindagen

Velt Logo Rood Online

Wie is Velt?

Velt, afgekort voor 'Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren', is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten zij gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur. Biologische voeding hoort daar ook bij, net als het gebruik van biologische zaden, plantgoed en compost.

www.velt.nu

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.