Hoe werkt biocontrole in de praktijk? Ga mee met de controleur door de kaasmakerij

06.06.2016
In categorie

Kom mee op rondleiding bij kaasmakerij Het Dischhof en beleef een simulatie van een officieel controlebezoek!


Kom mee op rondleiding bij kaasmakerij Het Dischhof en beleef een simulatie van een officieel controlebezoek. De controleur van Tüv Nord Integra toont je hoe hij op bio controleert. Kaasmaker Dries legt uit hoe hij biologische kazen maakt en op welke manier die zich onderscheiden van gangbare kazen.

België staat gekend als een land waar de biocontrole goed georganiseerd en erg doeltreffend is. In ons land ondergaat elke biologische marktspeler, zoals boer, verwerker, groot- en kleinhandel, jaarlijks een volledige biocontrole. Die controle vindt plaats bovenop de reguliere controles voor voedselveiligheid.

De biologische sector staat achter dit uitgebreid controlesysteem. Het is immers dé garantie voor haar consumenten. Dat ‘bio echt bio is’. Geproduceerd volgens de Europese regels, met respect voor dier, bodem en biodiversiteit.

Meer informatie:

Hoe werkt biocontrole in Europa?
Hoe herken ik bio?

Locatie

Keiem (Diksmuide)
Dodepaardenstraat 58, 8600 Diksmuide

Datum/tijdstip

Maandag 6 juni 2016 om 14u. Overige rondleidingen in de kaasmakerij Het Dischhof vind je hier.

Prijs

4 euro, incl kaasdegustatie. Meld je komst via info@dischhof.be.

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.