Zweedse notentaart
Deze taart bevat wat het hartje begeert: room, hazelnoten, cacao en suiker. In de biowinkel vind je veel alternatieven voor geraffineerde suiker: ruwe rietsuiker, kokosbloesemsuiker, oerzoet, enz.
4 pers.
Ingrediënten
- Bodem:
- 4 eiwitten
- 2 dl suiker
- snuifje zout
- 200 g hazelnoten, grof gehakt
- 3 el cacao
- Topping:
- 4 eigelen
- 1 dl suiker
- 1 dl room
- 125-150 g boter
- garnituur: 30 g amandelschilfers
- Taartvorm ø 22 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Klop de eiwitten met het suiker en zout bijna stijf.
- Spatel de noten en cacao eronder.
- Bak in een voorverwarmde oven gedurende 20 min.
- Laat afkoelen.
- Verwarm op een zacht vuurtje in een sauspan de eigelen met de suiker en de room.
- Blijf goed roeren met een klopper. Zorg dat het mengsel niet kookt. Ga door tot het mengsel indikt.
- Zet van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- Roer de boter erdoor.
- Giet de topping over de taart en bestrooi met amandelschilfers.
- Laat afkoelen en laat daarna opstijven in de koelkast.
- Lekker met een bosvruchtensorbet of -coulis.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.