Strooptaart
Stroop om de mond.
Verwerkt fruit
Biologisch geteeld fruit wordt verwerkt tot sap, stroop en confituur. En tot vele lekkernijen zoals roomijs, sorbet, yoghurt, vruchtengebak, koeken… De fruitige smaken in bio zijn steeds afkomstig van echt fruit.
4 pers.
Ingrediënten
- 200 g tarwebloem, gezeefd
- 100 g echte boter
- 1 eierdooier
- 1 el melk
- snuifje zout
- of 1 taartbodem van kruimeldeeg, kant en klaar
- 250 g stroop
- 125 g broodkruim
- 4 el room
Bereiding
- Doe de bloem in een grote kom en maak een kuil in het midden. Doe er de boter, eierdooier, melk en zout in en kneed tot een homogene massa. Voeg eventueel nog een beetje melk to.
- Kneed het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven bakvorm of gebruik bakpapier. Snij de overtollige rand weg en snij dit in mooie reepjes.
- Verwarm de stroop, roer room en broodkruim erdoor en laat rusten tot het broodkruim zich volgezogen heeft.
- Vul de taartbodem met het stroopmengsel en schik de reepjes deeg in ruitvorm op de taart.
- Bak de taart 25 min. in een voorverwarmde oven op 180°.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes