Speltflensjes met chili
Een heerlijk en erg eenvoudig gerecht: flensjes van speltmeel met een chili van tofu- of seitangehakt!
Granen
Granen vormen voor vele mensen in de wereld een basisvoedsel. Ze zijn afkomstig van grassen die vaak al duizenden jaren verbouwd worden. De twee granen die wereldwijd zeer vaak gegeten worden zijn rijst en tarwe, al dan niet verwerkt tot brood, noodles of gebak. In de biowinkel vind je een assortiment granen en pseudogranen om u tegen te zeggen. We zetten ze voor jou op een rij: welke graansoorten bestaan er, hoe gebruik je ze in de keuken, welke zijn van nature glutenvrij en welke verwerkte producten kan je ervan vinden? Een ontdekkingsreis!
pers.
Ingrediënten
- 100 g volkoren speltbloem
- 150 g tarwebloem
- ¼ l sojamelk
- 2 eieren
- 1 el bieslook, gesnipperd; peper en zout
- voor de chili:
- 150 g tofu- of seitangehakt
- 200 g gekookte, rode bonen
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje look, gesnipperd
- 1 chilipepertje, gesnipperd
- 400 g tomatenblokjes
- peper en zout; 2 el koriander, fijn gehakt
Bereiding
- Roer een beslag van de geklutste eieren, bloem, sojamelk, bieslook, peper en zout. Laat even rusten.
- Stoof het sjalotje met de look en chilipeper glazig in een beetje olijfolie en laat de tofu of seitan even meebakken.
- Voeg de tomaten erbij en laat een half uur sudderen. Roer de bonen eronder en breng op smaak met peper, zout en koriander.
- Bak de flensjes en vul ze met chili. Lekker met een schepje zure room.
- Tofu of seitan kun je ook vervangen door gehakt.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.