Seitan op z'n Italiaans

Omdat het niet altijd gehakt moet zijn, kan je ook deze vegetarische pasta serveren met een flinke portie groenten en eiwitrijke seitan.

2019 10 18 Seitan Op Zn Italiaans Liggend Jpg
Foto: Abinda
Wout Hendrickx, styling Debby De Mangelaere
Vleesvervangers

Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.


2 pers.

Ingrediënten

 • 1 pakje seitan (bijvoorbeeld Abinda seitan tradition)
 • 1 selder
 • 4 wortelen
 • 6 tomaten
 • 1/3 knolselder
 • 2 ajuinen
 • volkoren pasta (spaghetti of linguine)
 • voor de afwerking: 2 teentjes look, rozemarijn, tijm, laurier, zout
 • olijfolie

Bereiding

 • Snijd de selder, wortelen, ajuin en knolselder in kleine stukjes. Doe olie in een pan. Leg hierin de versneden groenten. Voeg wat zout bij en laat een paar minuten zachtjes stoven.
 • Was de tomaten en haal er de kroontjes uit. Snijd de tomaten dwars middendoor en haal er de pitjes uit. Die maken de saus te waterachtig. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
 • Snipper de ui en de look en stoof ze glazig in olijfolie. Doe er vervolgens de tomaten bij. Strooi er meteen wat zout overheen om het sap uit de tomaten te doen vrijkomen. Zo zullen ze veel makkelijker tot een saus loskoken.
 • Breng op smaak met rozemarijn, tijm en laurier. Laat rustig 20 minuten sudderen en werk op het eind af met de ketchup om de saus wat meer body te geven.
 • Ondertussen kan het water aan de kook gebracht worden voor de pasta. Breng de volkoren pasta in kokend water en laat koken tot ze “al dente” zijn.
 • Eens de groenten in de pan en de tomatensaus bijna klaar is, bak de seitan eveneens in een pan. Bak de seitan in stukken. De volkoren pasta en de gebakken groenten eronder mengen en opdienen met de tomatensaus.

Dit recept is van 'Abinda'

201910 Recept Logo Abinda

Abinda is een pionier op vlak van vegetarische producten op basis van seitan. Het familiebedrijf werd opgericht in 1987. Al sinds eind jaren negentig kiezen zij volledig voor bio. 

https://www.abinda.be
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.