Rolletjes met zuring en dragon

Een rolletjes met vis of kip, voor ieder wat wils.

Rolletjes Met Zuring En Dragon
Foto: Stefan Jacobs; Receptuur & styling: Debby de Mangelaere
Honey 1006972 1920 2
Honing

Honing is heerlijk. Op je boterham, in je yoghurt, op een toast met geitenkaas... Honing lijkt een natuurproduct en dus per definitie bio. Wie zich verdiept in hoe bijen worden gehouden, ontdekt al gauw verschillen. Biologische bijtjes zijn vaak geselecteerd op andere kwaliteiten en gaan in een ‘proper’ drachtgebied op zoek naar nectar. Net als in de veehouderij, zet een biologisch imker in op preventie. Wordt een biologisch bijenvolk ziek, dan zijn een beperkter aantal geneeskundige middelen toegelaten.

Vlaamse biohoning bestaat vooralsnog niet. Biologisch honing uit Wallonië of uit onze buurlanden kan je wél vinden. Genieten maar!


4 pers.

Ingrediënten

 • Rolletjes
 • 500 g kippenlapjes of 500 g visfilet
 • 500 g zuring
 • enkele takjes dragon
 • Honing-mosterdvinaigrette
 • 1 el graantjesmosterd, zoet
 • 1 el honing
 • 1 el olijfolie
 • 1 el water

Bereiding

 • Rol de filet of het lapje samen met enkele blaadjes zuring en dragon op. Zet vast met een prikker.
 • Stoom de kippenrolletjes 4 à 5 minuten, de visrolletjes 7 à 8 minuten.
 • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de vinaigrette.
 • Stoof de overige zuring en serveer deze als extra garnituur. Dien op met de vinaigrette. Lekker met aardappelpuree.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.