Paprikasoep
Ze zijn vuurrood, knapperig en ze zitten bomvol zomerse voedingsstoffen. Met biologische paprika's uit eigen streek kan je ook heerlijke soep maken.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s, in blokjes
- 1 teentje look, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, grof gesneden
- 500 ml kippenbouillon of groentenbouillon
- peper, zout
- garnituur: pistachenootjes, geroosterd en fijngehakt
Bereiding
- Fruit de ui, de look en de paprika in olijfolie tot ze mooi glazig zijn.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 min koken.
- Mix de soep fijn.
- Kruid met peper en zout.
- Laat (in de koelkast) afkoelen.
- Garneer met pistachenootjes.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.