Mediterrane falafel salade met frisse dressing
De knapperige falafel in combinatie met een frisse zelfgemaakte dressing en kruidige hummus is echt een aanrader. Wat zo ideaal is aan deze falafel salade is dat het gerecht snel op tafel staat, want je voegt simpelweg een aantal ingrediënten bij elkaar. Klaar om aan tafel te gaan!
Vleesvervangers
Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.
2 pers.
Ingrediënten
- 100 gram couscous
- 250 gram pompoen
- 100 gram bloemkool
- 150 gram gekleurde tomaatjes
- 50 gram zwarte olijven (zonder pit)
- 1/2 rode ui
- 2 handjes rucola/sla
- 2 volkoren wraps
- biologische falafel (je kan die zelf maken of een verantwoorde kant-en-klaar variant in de biologische speciaalzaak kopen)
- 1/2 tl kerriepoeder, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl kaneel, snuifje gemalen peper en zout, snuifje paprikapoeder
- olijfolie
- optioneel: serveer met verse citroen
Bereiding
- Voor de dressing: Maak eventueel een dressing van een scheutje (plantaardige) room, verse dille, gemalen peper en citroenrasp.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de pompoen in kleine stukjes en schep over in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie, gemalen peper en gedroogde rozemarijn. Plaats voor 20 minuten in de oven.
- Halveer vervolgens de tomaatjes en snijd de rode ui in reepjes. Voeg dit na 20 minuten toe aan de ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie, gemalen peper, snufje zout, kurkuma en een beetje kerriepoeder. Schep goed door elkaar en plaats voor nog 15 minuten in de oven.
- Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat. (Tip: maak aan met een beetje groentebouillon voor extra smaak)
- Bak de falafel voor ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven tot deze knapperig en mooi goudbruin is.
- Besmeer de wraps met een beetje olijfolie, snufje zout en een snufje kerriepoeder. Knip in driehoekjes. Bak voor 3 minuten in de Airfryer of verdeel over een ovenplaat en plaats voor 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
- Schep de couscous in een kom en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Maak af met lekkere knapperige tortilla chips en eventueel met de zelfgemaakte dressing.(Tip: je kan er ook voor kiezen om alle ingrediënten los op tafel te plaatsen zodat iedereen zijn eigen bowl kan vullen.)
Dit recept is van 'La Vie est Belle'
La Vie est Belle produceert sinds 1995 biologisch gecertificeerde vegetarische burgers. Ze zijn een ecologisch, duurzaam en sociaal bewust bedrijf: ze werken zoveel mogelijk met lokale ingrediënten en stellen mensen te werk die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.
http://www.lavieestbelle.be