Lamskofta met bietenslaatje
Breng de vakantie op je bord met lekker gekruide lamsballetjes en een fris slaatje.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
pers.
Ingrediënten
- 500 g lamsgehakt (of ander soort gehakt)
- 1 rode biet (± 250 g), geschild en geraspt
- 3 sjalotten, fijngesneden
- handvol rozijnen
- 2 el olijfolie
- 2 el dille, fijngehakt
- 1 tl karwijzaad
- peper en zout
- 1 el gemalen komijn
- volkoren pitabroodjes, gegrild of getoast
- handvol spinazie of sla
- 1 potje yoghurt (125 g)
Bereiding
- Maak eerst het slaatje. Meng één sjalot, de rode biet en de rozijnen in een slakom.
- Voeg 1 eetlepel olijfolie, de dille en het karwijzaad toe. Kruid met peper en zout.
- Dek af en laat minstens een halfuurtje staan om in te trekken.
- Meng het gehakt met de overige sjalotten en de komijn. Kruid met peper en zout.
- Vorm kleine kofta’s (balletjes) en steek ze per 2 of 3 op een spiesje.
- Verwarm een (grill)pan. Bestrijk de kofta's/spiesjes met wat olijfolie.
- Bak de kofta’s 5 à 6 minuten aan iedere kant of tot ze gaar zijn.
- Serveer met geroosterde pitabroodjes, wat spinazie/sla en het bietenslaatje, en eventueel wat yoghurt.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.