Havermout cake-in-een-kopje
Lekker snel je ontbijt of lunch maken! Dat kan met deze overheerlijke cake-in-een-kopje met havermout.
1 pers.
Ingrediënten
- Een halve rijpe banaan
- 1 ei
- 2 eetlepels havermout
- 45 gram zelfrijzende bloem
- 1 el gesmolten boter
- Een handje seizoensfruit, in de zomer heerlijk met blauwe bessen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel geraspte kokos
- een snuifje kaneel
Bereiding
- Prak in een kom de banaan glad met een vork. Meng het ei er doorheen
- Voeg de havermout, een klontje boter, de zelfrijzende bloem, de blokjes fruit, honing, kokos en kaneel bij de rest en roer goed door.
- Neem een groot kopje, vul je kop maar voor de helft met beslag, zodat het beslag ook ín het kopje blijft bij het bakken.
- Zet de mug cake 2 minuten in de magnetron op het hoogste vermogen (1000 watt) of zet hem 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Laat hem even afkoelen voor je hem eet, want hij is héét!
- Tip: Wil je meerdere mugcakes maken, bak ze dan een voor een, zo krijg je het beste resultaat.
Dit recept is van 'Meesters van de Halm'
Graanpletterij De Halm is één van de grondleggers voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli's in Nederland. Zij trakteren ons ook op heerlijke graanrecepten!
https://meestersvandehalm.nl/recepten/