Spinazietaart met ham
Een stevige groentetaart die de volle smaak van biologische zuivel laat schitteren. Eieren, room, melk, kaas en boter: allemaal bio!
Varkensvlees
Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Ze erkennen en stimuleren het natuurlijke gedrag van de varkens en houden hun dieren gezond met biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen. De boer kiest robuuste varkensrassen, dat helpt ook voor de gezondheid van het varken.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
4 pers.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 dl room
- 2 dl melk
- 125 g gemalen kaas die pittig smaakt
- 100 g gekookte ham
- een klontje boter
- 200 g verse spinazie
- 1 bokaal witte bonen
- peper en zout
- nootmuskaat
- bloem
- 300 g kant-en-klaar bladerdeeg
Bereiding
- Bak de taartvorm voor. Beboter met een stuk keukenpapier en zachte boter de taartvorm en zeef er wat bloem over. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik het deeg met een vork. leg er nu bakpapier met gedroogde peulvruchten op. Bak gedurende 20 min. in een oven van 180° C. Laat afkoelen en verwijder dan de peulvruchten en het papier. Breek de eieren in een beker en voeg er de melk en de room aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar. Verwijder de steeltjes van de spinazie. Stoof de blaadjes in wat boter. Snij de ham in blokjes. Meng de spinazie, de bonen, de ham, de kaas en de eieren en vul de taartbodem ermee op.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Fotografie: Rob Walbers, recept: Felix Alen.'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Fotografie: Rob Walbers, recept: Felix Alen.