Gevulde zoete aardappel van de BBQ
Met gemak, eenvoudig en wat lol aan de barbecue tover je een biologische aardappel om in een zalige lekkernij.
Aardappel
Biologische aardappelen zijn overal verkrijgbaar in een ruim aanbod, zowel vastkokende als bloemige. Ook in bio worden ze verwerkt tot producten als friet, chips en puree. Tijdens de teelt van biologische aardappelen worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen, geen herbiciden of kunstmest gebruikt maar wordt ingezet op robuuste rassen, mechanische onkruidbestrijding en op een slimme, natuurlijke aanpak.
4 pers.
Ingrediënten
- 4 kleine zoete aardappelen
- 1 klein blikje of glasbokaaltje maïs (150 gr)
- 1 takje peterselie
- 1 takje munt
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- ½ tl peper
- snuf zout
- 1 tl korianderzaad
- 1 avocado
Bereiding
- Was de aardappelen, droog ze af en rol ze in aluminiumfolie. De aardappelen moeten goed bedekt zijn.
- Leg ze op de barbecue (of in de oven op 180°C), draai ze af en toe om en controleer na ongeveer 40 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de vulling: laat de mais uitlekken, snijd de blaadjes peterselie en munt fijn, doe ze in een kom.
- Meng het citroensap, olijfolie, peper, zout en korianderzaad in een schaaltje.
- Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar af, lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd dit in blokjes, leg de blokjes in de dressing.
- Snijd de aardappelen voorzichtig in de lengte in.
- Doe de avocado en de dressing in de schaal en meng door elkaar.
- Duw de aardappelen een beetje open en schep de vulling erin.
Dit recept is van 'Voedzaam & snel'
De makers van de website Voedzaam & snel, Jennifer en Sven, bundelden recent de 100 populairste recepten. Hun site wordt dagelijks door tienduizenden mensen bezocht die op zoek zijn naar makkelijke en gezonde recepten. Jennifer en Sven betrekken vaak bio-ingrediënten in hun recepten.
www.voedzaamensnel.nl