Gazpacho van ananas en komkommer

Houd je van romige gazpacho maar wil je wel eens iets anders dan de klassieke tomaatvariant? Probeer dan zeker eens deze verfrissende gazpacho op basis van komkommer en ananas.

Schermafbeelding 2016 06 30 Om 11 54 51
Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!


4 pers.

Ingrediënten

 • 3 koppen komkommer, geschild en grof gehakt (480 g)
 • 3 koppen rijpe ananas, geschild en grof gehakt (480 g)
 • 1 eetlepel limoensap (of meer naar smaak)
 • 1 eetlepel sjalot, gepeld en grof gehakt
 • 1 koffielepel gember, geschild
 • ½ koffielepel Himalayazout of zeezout (of meer naar smaak)
 • 2 grote handenvol vers basilicum
 • ½ rijpe avocado, ontpit
 • 1 eetlepel lente-ui, fijn gehakt
 • 1 eetlepel pistachenoten, grof gehakt

Bereiding

 • Doe de komkommer, de ananas, het limoensap, de sjalot, de gember en het zout in de blender. Mix tot een romige gazpacho.
 • Voeg het verse basilicum en de avocado toe, en mix kort.
 • Werk af met de fijngehakte lente-ui en pistachenoten.
 • Tips van Julie: Serveer deze gazpacho zo vers mogelijk. De soep blijft luchtdicht afgesloten minstens een dag goed in de koelkast. // Als je niet zo’n fan bent van basilicum, probeer dit recept dan eens met verse munt of koriander. // Vervang de ananas ook eens door honingmeloen of watermeloen.

Dit recept is van 'Julie Natuurlijk'

Schermafbeelding 2016 06 03 Om 16 43 22

Toen Julie Van den Kerchove tijdens haar studies kampte met gezondheidsproblemen, besloot ze haar voedingspatroon helemaal om te gooien. Vandaag kookt ze alleen nog met natuurlijke, onbewerkte en biologische ingrediënten. Haar boek laat zien hoe je gezonde versies van cheesecake, brownies en zelfs pasta of pizza kunt bereiden.

www.julieslifestyle.com
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.