Gazpacho van ananas en komkommer
Houd je van romige gazpacho maar wil je wel eens iets anders dan de klassieke tomaatvariant? Probeer dan zeker eens deze verfrissende gazpacho op basis van komkommer en ananas.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 3 koppen komkommer, geschild en grof gehakt (480 g)
- 3 koppen rijpe ananas, geschild en grof gehakt (480 g)
- 1 eetlepel limoensap (of meer naar smaak)
- 1 eetlepel sjalot, gepeld en grof gehakt
- 1 koffielepel gember, geschild
- ½ koffielepel Himalayazout of zeezout (of meer naar smaak)
- 2 grote handenvol vers basilicum
- ½ rijpe avocado, ontpit
- 1 eetlepel lente-ui, fijn gehakt
- 1 eetlepel pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
- Doe de komkommer, de ananas, het limoensap, de sjalot, de gember en het zout in de blender. Mix tot een romige gazpacho.
- Voeg het verse basilicum en de avocado toe, en mix kort.
- Werk af met de fijngehakte lente-ui en pistachenoten.
- Tips van Julie: Serveer deze gazpacho zo vers mogelijk. De soep blijft luchtdicht afgesloten minstens een dag goed in de koelkast. // Als je niet zo’n fan bent van basilicum, probeer dit recept dan eens met verse munt of koriander. // Vervang de ananas ook eens door honingmeloen of watermeloen.
Dit recept is van 'Julie Natuurlijk'
Toen Julie Van den Kerchove tijdens haar studies kampte met gezondheidsproblemen, besloot ze haar voedingspatroon helemaal om te gooien. Vandaag kookt ze alleen nog met natuurlijke, onbewerkte en biologische ingrediënten. Haar boek laat zien hoe je gezonde versies van cheesecake, brownies en zelfs pasta of pizza kunt bereiden.
www.julieslifestyle.com