Eenpansgerecht met eitjes
Een vrolijk eenpansgerecht voor het hele gezin!
Eieren
Bij het produceren van biologische eitjes staat het welzijn van de legkip op de eerste plaats. Een kip is een bosdier en scharrelt, en bio wil dit natuurlijke gedrag zoveel mogelijk stimuleren. In bio is de kip niet louter een broedmachine. Dat betekent onder andere aandacht voor het juiste voer, een natuurlijk dag-nachtritme en genoeg leefruimte voor de kippen.
4 pers.
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 2 courgettes
- 1 bosje platte peterselie
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 200 g groene linzen
- 4 dl groentebouillon (1 koffielepel poeder of 1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mild paprikapoeder
- 1/3 koffielepel cayennepeper
- zwarte peper (molen)
- grof zeezout
Bereiding
- Voorbereiding 20 minuten:
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij de paprika’s in reepjes.
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Hak de peterselie grof.
- Spoel de linzen onder koud water.
- Bereiding 35 minuten:
- Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
- Voeg de courgettestukjes en de paprikareepjes toe. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, zwarte peper en zout. Roerbak 2 min.
- Voeg de gespoelde linzen toe en giet er de groentebouillon over. Laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
- Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat nog 5 min. sudderen tot al het vocht verdwenen is.
- Maak 4 kuiltjes in de groentemengeling en breek hierin telkens een ei. Laat de eieren stollen.
- Werk af met de grof gehakte peterselie en strooi een beetje grof zeezout op elk eitje.
Dit recept is van 'Bio-Planet'
PUBLIREDACTIONEEL - Een voorbeeld uit de inspirerende biologische recepten van Bio-Planet. Je vindt je favoriete bio-ingrediënten steeds bij de biosupermarkt in jouw buurt.