Chocolade-sinaasappelcake
Chocola is ook lekker in de vorm van een cake! In dit recept gebruik je echte donkere chocolade en echte boter. Met de frisse sinaasappelmarmelade levert dat een verrukkelijke combinatie op!
4 pers.
Ingrediënten
- 200 g donkere chocolade
- 100 g echte boter
- 4 eieren
- 125 g rietsuiker
- 75 g zelfrijzende bloem
- sinaasappelmarmelade
- voor het glazuur:
- 100 g donkere chocolade
- 1 dl room
Bereiding
- Smelt de chocolade met de boter.
- Klop de eierdooier wit met de suiker.
- Voeg de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem bij de eieren.
- Spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten eronder.
- Bak 45 min. op 180° in een voorverwarmde oven.
- Laat de room 2 min. koken en neem dan van het vuur.
- Laat de chocolade hierin smelten.
- Als de chocoladecade afgekoeld is, snij je hem dwars doormidden.
- Bestrijk met flink wat sinaasappelmarmelade en leg de 2 helften terug op elkaar.
- Bestrijk de cake met chocoladeglazuur en laat opstijven.
- Serveer met extra sinaasappelmarmelade.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥