Aardappelsoep
Winters soepje met kruidige smaken en pittige scheutjes als garnering.
Aardappel
Biologische aardappelen zijn overal verkrijgbaar in een ruim aanbod, zowel vastkokende als bloemige. Ook in bio worden ze verwerkt tot producten als friet, chips en puree. Tijdens de teelt van biologische aardappelen worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen, geen herbiciden of kunstmest gebruikt maar wordt ingezet op robuuste rassen, mechanische onkruidbestrijding en op een slimme, natuurlijke aanpak.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 dikke ui, in stukjes
- 1 venkel, in stukjes
- preiwit, in stukjes
- 4 aardappelen, geschild, in stukjes
- kruidentuiltje: laurier, tijm, rozemarijn
- 1 l groentebouillon
- 1 bakje scheutjes, zoals preischeuten
- zout (indien beschikbaar: gerookt zout)
Bereiding
- Stoof de ui glazig in een beetje vetstof.
- Voeg de venkel, prei en aardappelen toe en laat even mee stoven.
- Schenk de groentebouillon erbij met het kruidentuiltje en breng aan de kook.
- Laat ongeveer 10 min. zachtjes doorkoken, of tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep glad en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Schep de soep in borden en werk af met een flinke pluk preischeuten en een beetje gerookt zout.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes