Aardappel in de schil
Laat je oven het werk doen en de aardappelen in hun eigen jasje gaarstoven. Eenvoudig, verrukkelijk.
Aardappel
Biologische aardappelen zijn overal verkrijgbaar in een ruim aanbod, zowel vastkokende als bloemige. Ook in bio worden ze verwerkt tot producten als friet, chips en puree. Tijdens de teelt van biologische aardappelen worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen, geen herbiciden of kunstmest gebruikt maar wordt ingezet op robuuste rassen, mechanische onkruidbestrijding en op een slimme, natuurlijke aanpak.
4 pers.
Ingrediënten
- 6 grote aardappelen, goed gewassen
- grof zeezout
- 3 el olijfolie of 50 g boter
- 200 g geraspte kaas met rijke smaak
- 3 el gehakte bieslook
Bereiding
- Verwarm de oven op 190 °C.
- Leg de aardappelen in een schaal op een laagje grof zeezout en zet ze ongeveer 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn.
- Snij een groot kruis in iedere aardappel en duw ze zachtjes open.
- Giet de olijfolie of smeer een klontje boter op de aardappel.
- Bestrooi met kaas en bieslook en dien meteen op.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.