Steek je handen uit de mouwen bij de Meewerkdagen!

11.04.2023
De Plek 3
Bioboerderij Pomona
In categorie

Nieuwsgierig naar wat er reilt en zeilt op het bio boerenerf? Bezoek de meewerkdagen van De Landbouwbrigades en ervaar aan den levende lijve hoe een dagje bioboeren voelt!


De Landbouwbrigades is een netwerk van geëngageerde burgers die de beweging van een duurzame, lokale en sociaal-rechtvaardige landbouw in Vlaanderen willen ondersteunen. In aanloop naar het zomerseizoen organiseren zij verschillende meeloopdagen bij biologische bedrijven in de regio Waas-en-Dender.

Kalender

Zaterdag 29 april
Meewerkdag Het Mosterdzaadje (Mol)

Zaterdag 6 mei
Meewerkdag 't Uilenbos (Moerbeke)

Zaterdag 27 mei
Meewerkdag Kleibeek (Sint-Pauwels)

Zaterdag 10 juni
Meewerkdag Pomona (Melsele)

Honger naar meer?

Heb je na de Meewerkdag de smaak te pakken? Veel bioboeren kunnen een handje extra hulp goed gebruiken, zeker in de drukke zomermaanden. Bekijk eens onze vacatures of schrijf je in als seizoensarbeider voor een biologisch landbouwbedrijf. Wie weet noemen we je binnenkort wel een bioboer!


Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.