Eropuit met bio in de Paasvakantie!

30.03.2023
Ontwerp Zonder Titel 16 © Annelijn Steenbruggen

In de Paasvakantie is het tijd voor gezellige en interessante uitjes voor jong en oud! Kampjes, kinderboerderijen of paaseieren zoeken op het erf, met deze leuke uitstapjes ontdekken jij en je gezin alles over het boeiende leven op de bioboerderij.


Op kindervakantie bij de bioboer

Zin in een spetterende week waarin je kind kennismaakt met allerlei boerderijdieren, zelf zijn potje mag koken, vuurtjes leert stoken en buiten kan ravotten? Bioboerderij het Neerhof in Dilbeek organiseert avontuurlijke vakanties voor de tieners (leeftijd 11 tot en met 13) van 3 tot 7 april, en voor kinderen (leeftijd 8 tot en met 10) van 11 tot 14 april. Inschrijven kan via deze link.

Ook bij het boerderijkamp van Bokkeslot in Deerlijk zijn alle leeftijden welkom om de handen uit de mouwen steken bij de kinderboerderij en moestuin. Spelen tussen de geitjes of proeven van de bioproducten van de boerderij, van alles staat op het menu! Het kamp voor kleintjes is van 3 tot 7 april, oudere kinderen mogen op avontuur van 11 tot 14 april. Schrijf je in!

Rs18671 Kvl 20181109 021

Zo blij als een ei

Bij ‘t Kakelende Kippenmuseum in Diksmuide zijn er naast scharrelende kippetjes ook talloze andere dieren te zien. Ook is er een leuke speeltuin voor de kleintjes, en een gezellig cafetaria met terras voor de ouders om onder het genot van zelfgemaakt hoeve-ijs of ambachtelijke pannenkoeken toe te kijken. Op zondag 9 april komt de Paashaas langs! Vanaf 13u30 kun je op de foto met het vrolijke dier en wie weet krijg je wat lekkers. Ook Paasmaandag 10 april zijn er festiviteiten met een paaseierenraap in het dierenpark en een uitgebreid lunchbuffet. Aanmelden kan hier.

Rs19620 Img 1787 Hpr © Astrid Agemans

Buiten is 't goed

Woon je in de buurt van Oostende en ben je op zoek naar een leuke en leerrijke daguitstap? Met een biologische pluktuin, hoevewinkel en kinderboerderij is Buitengoed is zeker een bezoekje waard! In de Paasvakantie organiseren ze ook verschillende toffe kindercursussen zoals broodbakken en paardenverzorging. Ontdek het volledige aanbod hier!

Alle kinderboerderijen zijn naast hun activiteiten in de Paasvakantie ook open voor een vrij bezoek!
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.