Natuurlijk imkeren met Jef Wynants

15.09.2019
In categorie

Imkerclub De Vlaamse Bij vzw wil graag dieper ingaan op wat natuurlijk imkeren inhoudt. 


In een lezing in de bibliotheek van Melle kan Jef Wynants zijn inzichten hieromtrent verduidelijken.  Jef volgde enkele jaren geleden de opleiding natuurlijk imkeren bij Landwijzer en heeft nu al een paar jaren ervaring.  Hij investeert heel veel energie in het mee ontwikkelen van de echt geschikte behuizing voor bijenvolkeren.

Locatie

Bibliotheek Melle
Kruisstraat 2a, 9090 Melle

Datum/tijdstip

Zondag 15 september om 9 uur

Prijs

5 euro (niet-leden van De Vlaamse Bij)

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.