Gastentafel op bioboerderij De Kollebloem

12.10.2019
In categorie

Kom proeven van bio en het seizoen tijdens de gastentafels op bioboerderij De Kollebloem. 


Een uitgebreid menu op basis van seizoensgebonden biologische en vegetarische ingrediënten van topkwaliteit. Zoveel mogelijk van eigen boerderij of van onze biologische collega's.
Een zaterdag per maand voor een beperkte groep van 10-14 personen.


Menu: € 45

aperitief met hapje
soep
hoofdschotel
dessert

Biologische dranken worden apart verrekend.

Biokokin Leen leeft zich uit in de keuken. Met vele jaren ervaring en verschillende opleidingen (oa De Zonnekeuken) staat ze garant voor een fijne en gezonde smaak.

Locatie

Bioboerderij De Kollebloem
Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.