Food.Film.Fest

10.10.2021
In categorie

Van 10 september t.e.m. 10 oktober 2021 organiseert Voedsel Anders de eerste editie van Food.Film.Fest. Er worden twee straffe documentaires voorgesteld: The Carnivore’s dilemma en Food for Change.


Onze voedselvoorziening kampt met een aantal ernstige knelpunten. De intensieve manier waarop we onze landbouw organiseren leidt vaak tot negatieve impact. Op mensen, op de aarde, op dieren… Het dominante landbouwmodel vertoont een aantal fouten die inherent zijn aan het systeem. Kunnen we die fouten rechtzetten? En hoe dan wel? Hoe bouw je een systeem dat houdbaar is? Zowel sociaal, economisch als ecologisch?

Voedsel Anders wil met het Food.Film.Fest. op een leuke en boeiende manier de uitdagingen verbonden aan  het  huidige, geglobaliseerde voedselsysteem  onder de aandacht brengen en vooral laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale manier mogelijk is. Er worden twee straffe documentaires voorgesteld: The Carnivore’s dilemma en Food for Change.

Het filmfestival vindt plaats van 10 september tot en met 10 oktober 2021. De voorstellingen zullen doorgaan op verschillende locaties in Vlaanderen. 

Locatie

verschillende locaties
,

Datum/tijdstip

Van 10 september tot 10 oktober

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.