Dwars door de Boerenbuiten 2020

12.09.2020
In categorie

Ga met jouw team de sportieve uitdaging aan. Fiets of wandel langs bio-boeren hier bij ons voor boeren in het Zuiden. Met je deelname engageer je je om 150 euro in te zamelen voor de partners van Broederlijk Delen.


Kies met je team of jullie wandelen of fietsen, en of jullie voor de korte of lange route kiezen. Onderweg stoppen jullie bij biologische kwekerijen en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven. Bekijk de deelnemersmap voor fietsen of wandelaars voor een gedetailleerde routebeschrijving.

  • De korte en lange wandelroute, respectievelijk 25 en 40 km, gidsen je dwars door het prachtige Meetjesland. 
  • De korte en lange fietsroute, respectievelijk 75 en 125 km, brengen je via het Meetjesland naar de grens met Nederland.

De deelnameprijs voor Dwars door de Boerenbuiten bedraagt 25 euro per teamlid. Daarnaast engageer je je om 150 euro sponsorgeld per teamlid in te zamelen.

Wat is in de prijs inbegrepen?

  • GPS en routekaart;
  • Lunch, avondmaal en bevoorrading onderweg;
  • Technische assistentie;
  • Indien gewenst, bewaring van reservekledij op aankomstplaats;
  •  Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) een bij lichamelijke ongevallen;
  • Een aandenken.

Meer info op www.dwarsdoordeboerenbuiten.be

Locatie

Emmaüs secundaire school (vertrekpunt)
Sint-Gerolflaan 20, 9880 Aalter

Prijs

25 euro (inschrijving + engagement om 125 euro aan sponosoring in te zamelen)

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.