Dag van de Boerennatuur: biodiversiteit in Ternat

02.06.2019

Tijdens een rondleiding op verschillende boerderijen in Ternat ontdek je hoe een land- of tuinbouwbedrijf uitbaten ook perfect kan samengaan met respect voor de natuur. 


  • Bij Duizendblad ontmoet je Yo De Beule, een kruidige en fleurige dame die biologische kruiden en bloemen kweekt in een ecologisch evenwichtige omgeving. Met diversiteit in kleuren, smaken en geuren, lekker van bij ons en elk seizoen anders kiest Duizendblad voor een duurzaam alternatief waarbij de natuur alle kansen krijgt en met minder milieu-impact Je kan hier de pas aangelegde poel voor vochtminnende kruiden bezoeken en een weldoende kruidenthee drinken. *biologisch gecertificeerd
  • PlukPlek is onze zelfpluktuin in Ternat. Dorothea kweekt er groenten, kleinfruit en kruiden met respect, liefde en zorg voor mens, voedsel, natuur en onze planeet en zonder gebruik  van chemische pesticiden en kunstmest. Ze vertelt waarom en hoe ze dat doet, waarom ze de klant zelf laat oogsten en waarom ze begin dit jaar nog meer streekeigen haag heeft aangeplant.  Op de dag van de boerennatuur kan je er een lekker gezond sapje gebruiken misschien wel op basis van één van de 7 rabarbersoorten die je er zelf kan oogsten.   *biologisch gecertificeerd
  • Rudy Bayens is een landbouwer pur sang. Hij heeft een gemengd bedrijf waar akkerbouw- en veeteeltproducten worden geteeld. Zijn akkers, gras- en weilanden zijn tevens de ideale biotoop voor akkervogels als kievit en veldleeuwerik, resp. een bedreigde en een kwetsbare soort. Rudy vertelt o.m. wat hij doet om het broedsucces van de kieviten te vergroten. Je kan bij hem een streekbiertje proeven of een glas melk drinken. *niet-biologisch gecertificeerd

Locatie


,
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.