Dag van de Boerennatuur met vlinders, motten & bijen

02.06.2019

In het kader van de Dag van de Boerennatuur organiseert Natuurpunt in samenwerking met bioboerderij De Groentelaar een speurtocht naar vlinders, motten en bijen. 


Biologische groentetelers Tijs Boelens en Sander Vanhaver zijn natuurliefhebbers en boeren. Ze zoeken het evenwicht tussen de economische realiteit en het handhaven van biodiversiteit. www.degroentelaar.be

Samen met de Pajotse 'Mottenvanger' Bart Van Camp speuren we naar motten, vlinders en ander klein gespuis op de biovelden van De Groentelaar. Kom langs voor kleine ontdekkingstochtjes in de groenteteelt met insectenkenners. Doorlopend is er ook een biobar met biohapjes.

  • 10u tot 15u:
    • biobar en biohapjes 
    • Nachtvlinders van op 't veld met de Mottenvanger
    •  Info bioboerderij en Boerennatuur
  • 11u30 en 14u30: bijenwandeling op de velden
  • 14u tot 15u: vlinderijs van Smulschuur Bogaerde, primeur!

Locatie

Bioboerderij De Groentelaar
Huttestraat 46, 1670 Pepingen
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.