Beestig vaderdagontbijt bij bioboerderij 'T Uilenbos

09.06.2019

Verras jij papa met een beestig ontbijt op 9 juni 2019? Beleef de boerderij met het hele gezin. 15 hoeves in West- en Oost-Vlaanderen zetten op Vaderdag hun deuren voor je open.


Programma: 

  • Buffet van 8.30u tot 10.30u
  • Na het ontbijt kan je een bedrijfsrondleiding met de bioboer volgen.
  • Voor de kinderen is er een speelweide.
  • TIP: Maak er een mooie fiets(dag)tocht van. Bio-boerderij ‘t Uilenbos ligt aan fietsknooppunt 80 van het Vlaams fietsrouteplan en op wandel-/fietsafstand van het provinciaal domein Puyenbroeck. Meer info via www.vlaanderen-fietsland.be/routeplanner
  • Wie met de fiets komt, krijgt een extra beloning.

praktisch:

Inschrijven verplicht voor 1 juni 2019 via e-mail naar info@uilenbos.be of telefonisch via 0491 04 21 95. 

Na contact bevestig je de deelname door het bedrag over te schrijven op bankrekening IBAN BE43 6528 030064-01 – BIC code HBKA BE 22

  • 15 euro/pp (10–100+ jaar)
  • 8 euro/pp (3-9 jaar; t.e.m. 2 jaar GRATIS)
  • Vermelding: Vaderdag + familienaam + aantal volwassenen/kinderen

Locatie

Bioboerderij 't Uilenbos
Eksaardsedam 40 , 9180 Moerbeke-Waas

Datum/tijdstip

Zondag 9 juni 2019

Prijs

volwassenen: 15 euro; kinderen < 9 jaar: 8 euro; kinderen < 2 jaar: gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.