Avondbezoek aan veelzijdige bioboerderij

09.06.2016

Kom mee op dit gezamenlijk avonduitstapje naar bioboerderij De Steenovens in Geel, een typisch Kempense boerderij met melkvee, akkerbouw en varkens.


De Dienst Duurzaamheid van Oud-Turnhout organiseert een gezamenlijk avonduitstapje naar bioboerderij De Steenovens in Geel, een typisch Kempense boerderij met melkvee, akkerbouw en varkens. Akkerbouw, vooral granen (spelt), aardappelen en de varkens zijn hun hoofdactiviteiten. Al deze eigen gekweekte producten worden op de boerderij verkocht. Ze bakken brood in hun eigen bakoven en de bijen zorgen voor verse honing.

Vertrek aan het gemeentehuis Oud-Turnhout, verplaatsing via carpool.

De Steenovens heeft een certificaat voor bio.

Locatie

Gemeentehuis Oud-Turnhout
Dorp 31, 2360 Oud-Turnhout

Datum/tijdstip

Donderdag 9 juni 2016 van 18u15 tot 21u30

Prijs

Gratis. Inschrijven via miraise.peeters@oud-turnhout.be of T 014 46 22 25.
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.