‘t Reigershof

Gecertificeerd voor bio*
Biogarantiehouder*

Polderstraat 4
8420 De Haan
059 23 63 81

winkel: wo: 9u-12u/14u-18u; vr-za: 9u-12u/14u-18u. markt: do: Oostende.

info@reigershof.be
www.reigershof.be
www.facebook.com/reigershof

Soort biopunt

Boer Winkel

Wij verkopen

Droogwaren Zuivel/ei Dranken

Verkoopswijze

Ter plekke, Via kraam
’t Reigershof ligt midden de Klemskerkse polders op enkele kilometers van de zee. Dit nog authentieke weidegebied is sinds jaren natuurgebied vanwege de nog typische ‘bultige’ graslanden. Jaarlijks komen duizenden rietganzen uit het hoge noorden hier overwinteren.In 1987 startten we onze boerderij met 25 geiten en 50 melkschapen. In 1991 zijn we gestopt met schapen melken en hebben we de geitenstapel geleidelijk uitgebreid. Begin 1998 schakelden we om naar biologische landbouw. Ondertussen melken we tweemaal daags 250 geiten. De melk verwerken we tot rauwmelkse kazen en yoghurt. Deze worden onder andere in ons winkeltje op de boerderij verkocht. Specialiteiten: Geitenmelk,-ijs, -yoghurt, geitenkaas.

* Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Wat je op dit biopunt vindt met de term ‘bio’, is gegarandeerd bio. Het voldoet dus aan alle wettelijke normen voor bio. Een onafhankelijke controleorganisatie zorgt voor de controle.

* Het Biogarantielabel is niet verplicht en betekent per type bedrijf iets anders. Biogarantieboeren en dito verwerkende bedrijven zetten extra stappen voor meer duurzaamheid inzake onder meer afval en eerlijke prijs, bovenop de wettelijke normen voor bio. Een Biogarantiewinkel garandeert je minimaal 80% bioproducten binnen zijn voedingsassortiment. Een Biogarantierestaurant of -cateraar biedt je garanties over het gebruikte aandeel biologische ingrediënten.

Zoek opnieuw

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.