Zelfgemaakte limonade
Leuk en lekker om te maken met kinderen en het is eens iets anders dan koekjes! Hoewel koekjes wel héél lekker zijn bij een glaasje zelfgemaakte limonade...
Verwerkt fruit
Biologisch geteeld fruit wordt verwerkt tot sap, stroop en confituur. En tot vele lekkernijen zoals roomijs, sorbet, yoghurt, vruchtengebak, koeken… De fruitige smaken in bio zijn steeds afkomstig van echt fruit.
Bloemen
Bloemen komen in eindeloze variaties en kleurencombinaties die je in verwondering doen stilstaan bij wat de natuur allemaal kan produceren. Wil je bloemen kopen, kies dan resoluut voor biologisch. Je doet er mensen, natuur en ook bijen plezier mee. Maar hoe herken je een biologische bos bloemen?
pers.
Ingrediënten
- 20 biologische citroenen, goed gewassen
- 500 gram biologische (riet)suiker
- 7 dl water
Bereiding
- Schil de helft van de citroenen en pers ze allemaal.
- Doe het sap en de citroenschil in een pan. Voeg suiker en water toe en laat het mengsel zachtjes koken gedurende 20 minuten.
- Verwijder de schil en laat nog 30 minuten koken.
- Zeef de siroop en laat afkoelen.
- Meng één deel siroop met drie à vier delen (bruis)water
- Garneer met ijsblokjes, blaadjes citroenmelisse en een schijfje citroen.
Dit recept is van 'Mme Zsazsa'
Mme Zsazsa – oftewel Kim Leysen - is een fenomeen: ze moestuiniert (zo ecologisch mogelijk), kookt biologisch, schrijft boeken, naait, tekent en blogt over dit alles.
http://madamezsazsa.blogspot.be/