Winterse spruitjes in zoete mosterdsaus
Spruitjes zijn niet ieder zijn favoriet maar met het makkelijke recept van bioboerderij De Plek gaan de bordjes zeker leeg!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
pers.
Ingrediënten
- Spruiten
- Olijfolie
- Appelsap
- Boter
- Dijonmosterd
- Zout
- Maizena (of arrowroot)
Bereiding
- Maak de spruiten schoon en snij ze in twee.
- Zet een pan op het vuur en bak de spuiten in een scheutje olie voor ongeveer 2 min.
- Voeg appelsap toe en laag de spruiten op laag vuur met de deksel erop beetgaar koken.
- Haal de spruiten uit de pan en houdt ze warm met een bord en deksel.
- Zet de pan terug het vuur en voeg een laagje appelsap toe.
- Voeg naar smaak wat boter, mosterd en zout toe.
- Laat dit sudderen op laag vuur en voeg eventueel maizena of arrowroot toe om de saus in te dikken.
Dit recept is van 'De Plek'
Kleinschalige biologische zorgboerderij met groentepakketen en zelfpluk in Werchter. Kraakvers en met liefde geteeld, dat is de kracht van korte keten!
https://deplek.be/