Vegetarische worstenbroodjes met seitan
Toen blogster Dietemiet in het kader van de campagne Verrassend Veggie een biopakket kreeg toegestopt en daarin een pakje seitan aantrof, ging er een lichtje branden. Want seitan vindt ze superlekker! Waarom niet 's proberen om dat tussen bladerdeeg te draaien?
Vleesvervangers
Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 pakje seitan
- Oud brood zonder korst
- 1 of 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- Enkele blaadjes salie
- 1 of 2 vellen bladerdeeg
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snipper de ui(en) en fruit ze goudgeel in wat boter of olie. Voeg ook de fijngehakte knoflook toe.
- Hak de stukken seitan in een keukenrobot en bak de kruimels kort aan in een pan.
- Hak ook het broodkruim fijn.
- Snij de salie fijn.
- Vermeng de seitan met het broodkruim, één ei, de salie en de gebakken ui. Kruid met peper en zout.
- Rol worstjes van dit mengsel en wikkel ze in vierkantjes bladerdeeg.
- Klop 1 ei los en bestrijk de broodjes met het eimengsel.
- Schuif ze voor ongeveer 20 minuten in de oven, of tot ze een mooi kleurtje hebben.
Dit recept is van 'Dietemiet'
Dietemiet is de mama van Elliot en June en geniet als vertaalster van de ongelooflijke luxe om thuis te kunnen werken, zonder files, zonder baas zelfs. Ze blogt over eten, koken, DIY, interieur, naaien, en nog veel meer.
https://dietemiet.blogspot.be/