Gevuld varkenshaasje met groene saus

Verras je disgenoten met dit heerlijke gevuld varkenshaasje met een frisse groene saus. Zeer smakelijk met gebakken krieltjes en een slaatje of verse spinazie!

Schermafbeelding 2016 02 04 Om 11 39 18
Vlees Worstham Kl
Varkensvlees

Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Ze erkennen en stimuleren het natuurlijke gedrag van de varkens en houden hun dieren gezond met biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen. De boer kiest robuuste varkensrassen, dat helpt ook voor de gezondheid van het varken.

Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!


4 pers.

Ingrediënten

  • VARKENSHAASJE:
  • 2 varkenshaasjes van 300 g
  • verse basilicum
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • stukje keukentouw
  • SALSA VERDE:
  • 1 el munt, gesnipperd
  • 1 el platte peterselie, gesnipperd
  • 1 el kappertjes
  • 2 ansjovisjes (sorry, niet biologisch verkrijgbaar), in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ el sterke mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 ½ el citroensap
  • peper

Bereiding

  • Snij de varkenshaasjes in de lengte open en klop ze plat tot ongeveer 1 cm dikte.
  • Beleg volledig met de verse basilicumblaadjes en bestrooi met parmezaanse kaas.
  • Rol het vlees op en bind het vast met keukentouw.
  • Wrijf de rol in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Gril de haasjes een 20-tal minuten op de barbecue en keer regelmatig om.
  • Voor het sausje: Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper. Zout hoeft niet meer want daar zorgt de ansjovis al voor!

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.