Gevuld varkenshaasje met groene saus
Verras je disgenoten met dit heerlijke gevuld varkenshaasje met een frisse groene saus. Zeer smakelijk met gebakken krieltjes en een slaatje of verse spinazie!
Varkensvlees
Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Ze erkennen en stimuleren het natuurlijke gedrag van de varkens en houden hun dieren gezond met biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen. De boer kiest robuuste varkensrassen, dat helpt ook voor de gezondheid van het varken.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
4 pers.
Ingrediënten
- VARKENSHAASJE:
- 2 varkenshaasjes van 300 g
- verse basilicum
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
- peper en zout
- stukje keukentouw
- SALSA VERDE:
- 1 el munt, gesnipperd
- 1 el platte peterselie, gesnipperd
- 1 el kappertjes
- 2 ansjovisjes (sorry, niet biologisch verkrijgbaar), in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ el sterke mosterd
- 4 el olijfolie
- 1 ½ el citroensap
- peper
Bereiding
- Snij de varkenshaasjes in de lengte open en klop ze plat tot ongeveer 1 cm dikte.
- Beleg volledig met de verse basilicumblaadjes en bestrooi met parmezaanse kaas.
- Rol het vlees op en bind het vast met keukentouw.
- Wrijf de rol in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Gril de haasjes een 20-tal minuten op de barbecue en keer regelmatig om.
- Voor het sausje: Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper. Zout hoeft niet meer want daar zorgt de ansjovis al voor!
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes