Tofuterrine met erwtjes
Een origineel recept voor een terrine met tofu met uitjes en erwtjes. Lekker met een sneetje zuurdesembrood of een knapperige salade.
4 pers.
Ingrediënten
- 250 g verse tofu
- 1 tl miso sojapasta (hatcho miso, een Japanse smaakmaker op basis van gefermenteerde soja)
- 2 el tahin-sesampasta
- 1/2 tl agar-agarpoeder (een extract van zeewier, wordt gebruikt als bindmiddel)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el peterselie, gehakt
- 1 el koriander, gehakt
- 1/2 ui, gehakt
- 50 g erwtjes, diepvries
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Meng in een keukenmachine de tofu, de sojapasta, de sesampasta en de agar-agar. Kruid met peper en zout.
- Doe in een kom en meng de overige ingrediënten erdoor.
- Schep het mengsel in een of in meer terrinevormen.
- Bak de terrine 15 à 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. TIP: zet een kommetje water in de oven om te vermijden dat de terrine uitdroogt.
- Snij in sneetjes om te serveren.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.