Tiramisu met speculoos
Wat zouden we toch doen zonder de heerlijke kookkunsten van de Italianen? Naast pasta, pizza en hun heerlijk ijs is er natuurlijk de grootste klassieker van allemaal... tiramisu! Door deze te combineren met Belgische biospeculoos scoor je altijd. Buon appetito!
Verwerkte granen
Voor alle biologische voedingswaren - en dus ook voor gebak, koek en ontbijtgranen - geldt dat de grondstoffen (bloem, granenvlokken, suiker, ei, noten...) biologisch moeten zijn. Het gebruik van additieven is voor bio veel strenger gereglementeerd, net als de toegelaten hulpstoffen en technieken. De biosector bakt vaak koekjes met volkoren granen en met minder suiker. Ook een glutenvrij aanbod vind je sneller in bio dan elders. Kortom: genoeg redenen om ook voor je koekjes naar bio te grijpen!
pers.
Ingrediënten
- 260 gram biologische speculoos
- 4 bio-eieren
- 6 eetlepels suiker
- 500 gram bio mascarpone
- 10 eetlepels bio amaretto
- 1 kop sterke bio koffie
Bereiding
- Splits de eieren. Klop de eigelen met de helft van de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de eiwitten met de overige suiker zeer stijf.
- Roer het eigeelmengsel en de mascarpone stevig onder elkaar. Spatel er daarna voorzichtig de eiwitten onder tot u een smeuïg kaasmengsel bekomt.
- Zet een kop sterke koffie en voeg de amaretto toe.
- Dompel de speculooskoekjes 1 seconde onder in de koffie en schik ze op de bodem van een glazen schotel. Laat wat ruimte tussen de koekjes.
- Schep een laag kaasmengsel over de speculoos. Leg daarna nogmaals een laag speculoos en werk weer af met een laag kaasmengsel.
- Verkruimel wat speculooskoekjes en bestrooi hiermee de bovenkant. Laat een nachtje rusten in de koelkast.