Supereenvoudige kaassoufflé
Je hebt nood aan eenvoud, aan stevig en warm eten op een koude dag. Dit recept met twee soorten kaas en daarbij chili en tijm doet juist dat.
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
6 pers.
Ingrediënten
- 50 g afsmakende harde kaas (geraspt)
- 250 g witte, zachte kaas
- snuifje chili
- 2 el verse tijmblaadjes
- peper
- 1 sneetje oud brood
- 6 radijzen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Meng in een kom de kazen, tijm en chili.
- Vet een ovenschaal of enkele kleine schaaltjes in en doe het mengsel erin.
- Verkruimel het brood, met de hand of een blender, en strooi een laagje op het mengsel.
- Bak in de oven gedurende 30 minuten of goudbruin.
- Garneer met een radijsje.
- Lekker als voorgerecht met een slaatje, met gedroogde vijgen of als diphapje voor groenten.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥